обратно към блога

Ласерот според праксата

Време на читање: 6 мин.

Знаете дека ласерското отстранување на влакна е профитабилен бизнис. Особено во Македонија. Посебно сега. Знаете дека сакате да инвестирате во бизнис за ласерско отстранување на влакна. Не знаете каков ласер треба да купите. Не знаеш што е разумна инвестиција за него. Не знаете кој е најдобар (сите компании велат: „нашиот ласер е најдобар“). Не знаете каков треба да биде бизнис моделот. Целта на оваа статија е да фрли малку светлина врз деловните пристапи за ласерско отстранување на влакна и да го информира вашиот ласерски избор.

Ако штотуку започнувате и вашиот бизнис концепт е да понудите многу услуги за убавина на едно место. Ако немате доволно простор за да ја одделите секоја услуга. Ако ласерското отстранување на влакна е само еден од многуте третмани што ги нудите, тогаш вашиот ласер е Elysion PRO од шпанскиот гигант Cocoon Medical. Аргументите за поддршка на оваа одлука да се избере ласерот според практиката се убедливи. Почетната инвестиција во ласерот е мала, а периодот на враќање за добро функционирање на бизнисот е краток – од 10 до 16 месеци[1]. Најдоброто нешто е што компанијата производител нуди исклучителни услови за замена или надградба на уредот. Неговата амортизација на годишна основа е само 15%. Зделката е повеќе од добра и во пракса изгледа вака: една година работа, поврат на инвестицијата за тој период и само 15% доплата за купување на уред од повисока класа од Cocoon Medical.

Ласерот според практиката за старт-ап бизниси

ELYSION PRO е диодна ласерска технологија која ги отстранува несаканите влакна од речиси секој фототип на кожа – од 1 до 6 фототип на скалата Fitzpatrick. Ласерот може да се користи преку целата година, дури и во летните месеци, а кожата во третираното место во овој период не треба да биде изложена на сонце само 1-2 дена. Лазерът е изключително безопасен и лесен за употреба. Покрај тоа, благодарение на неговата сигурна технологија за ладење наречена Crystal Freeze, отстранувањето на влакна со уредот е безболно.

Во текот на постапката се чувствува само мало пецкање и затоплување на третираната површина, што е показател дека ласерот одлично си ја врши работата. Дополнително, отстранувањето на влакна со ELYSION PRO е долготрајно и бара помеѓу 6 и 8 третмани за оптимални резултати во зависност од областа што се третира. Може да се користи за лекување и на големи области – како што се нозете, грбот, кај мажите – и помалите области како што се горната усна и брадата. Уредот не користи потрошен материјал, што го прави многу профитабилен од гледна точка на инвеститорот. И гаранцијата на производителот е до 3 години.

За развиени бизниси

Доколку имате развиен бизнис и ласерско отстранување на влакна, тогаш дефинитивно ви треба ласер од повисока класа. Зошто? Најверојатно, имате многу клиенти и голем обем на работа. Во овој случај, задолжително е да се одвои ласерот во посебен кабинет, кој

ќе биде наменет само за ласерска епилација. Се препорачува да имате специјалист кој се занимава само со ласерско отстранување на влакна и вашите маркетинг напори да се фокусираат на тоа.

Primelase или Gentle Lase Pro?

Овој систем ни овозможува да работиме без непријатност или болка, што го прави ласерското отстранување на влакна целосно толерантно за сите пациенти, вклучувајќи ги и мажите со густа коса. Можете дури и да посветите цел центар кој се занимава само со диодно ласерско отстранување на влакна. За да го направите ова, ќе ви требаат брзи, безбедни, лесни за употреба ласери во текот на целата година за соодветно да се сместат и опслужуваат големиот проток на клиенти. За овој деловен модел, најсоодветен е диодниот ласер PRIME LASE HR.

Тој е брз, најмалку двојно побрз од Elysion Pro, без потрошен материјал, безбеден и лесен за употреба. Има интуитивен екран на допир кој овозможува лесно и брзо подесување на параметрите со минимален ризик од грешка. Може да се користи во текот на целата година, без грижа дури и во летните месеци.

PRIME LASE HR користи технологија за ладење „crystal freeze“ во своите апликатори, која постојано и автоматски ја прилагодува температурата. Ова го прави отстранувањето на влакна многу побезбедно. Ласерското отстранување на влакна бара неколку сесии, бидејќи можеме да ги отстраниме само влакната кои се во анагена фаза на раст. Бројот на сесии зависи од областа што се третира, дебелината и бојата на косата, типот на кожата и специфичните потреби на секој пациент. Затоа, процедурите на PRIME LASE HR лесно се продаваат како пакет, што го прави бизнисот одржлив. Во прилог на тврдењето за брзина, ќе додадеме дека времетраењето на процедурата PRIME LASE HR варира од 5 минути за мали области до 1 час за големи области како што се нозете, на пример.

Ако развивате врвен сервисен центар и го сакате само најдоброто на пазарот, тогаш треба да се обложите на александритниот ласер за отстранување на влакна GENTLE LASE PRO.

Инвестицијата во него е висока, но долгорочно се исплати двојно и тројно. Првата причина за ова е што GENTLE LASE PRO е несомнено најдобар во отстранување на светли и фини влакна. И многу луѓе во Бугарија имаат слична коса. Покрај тоа, со него може доста успешно да се третираат и сончевите пигментни лезии, старечки дамки, брчките.

Александрит ласерот за епилација GENTLE LASE PRO има бранова должина од 755 nm и траење на пулсот во милисекунда. Ова го прави неприкосновен „крал“ на ласерско отстранување на влакна. Има најдлабока пенетрација и најзначајна апсорпција на оваа бранова должина на светлина од меланин, дури и во најдлабоките фоликули на косата. Овој ласер е еден од најбрзите ласери во светот.

Од инвеститорска гледна точка, повратот на GENTLE LASE PRO е највисок во споредба со која било друга технологија за ласерско отстранување на влакна моментално на пазарот. Бидејќи:

  • GENTLE LASE PRO е најбрзиот ласер за отстранување на влакна од влезот на пациентот во ординација, преку самата процедура, до неговиот излез. Така, една постапка на мала површина со димензии 10 на 10 см трае околу 1-2 минути. Епилацијата на цели нозе трае 21 минута.Не се губи време и не се дисперзираат пулсирањата.
  • GENTLE LASE PRO е бесконтактен ласер. Не користи контактен гел, како кај повеќето модели на ласери за отстранување на влакна. Наместо тоа, има систем за ладење на врвот што ја прави процедурата безболна.
  • Со GENTLE LASE PRO се третира најголемиот спектар на влакна – од тенки и светли до густи и темни.
  • GENTLE LASE PRO е еден од најмоќните ласери на пазарот (17.000 W максимална моќност) во светот. Затоа, треба да се користи само под медицински надзор.

Заклучок

За да инвестирате правилно, треба да ги земете предвид и резервните опции во случај на ласерско оштетување. Затоа доверливата услуга е од најголема важност. Beauty Med Consult е единствената компанија за дистрибуција во Македонија,

која има строга политика за чување на машини на залиха за замена во случај на дефект. Ова ни овозможува да реагираме брзо и навремено во случај на неуспех, за да не губите време и клиенти. Пред да купите ласер, размислете за доброто на вашиот бизнис!

Следваща статия

САКАШ ДА ПРОЧИТАШ ПОВЕЌЕ СТАТИИ?
Пријави се за нашиот билтен!

Пријави се