Cooltech Define – најнова и безбедна криолиполиза

Cooltech Define e нов медицински уред заснован на иновативна технологија за криолиполиза. Уредот работи на -10 степени целзиусови за сите големи апликатори. Со мали апликатори за двојна брада и колена, уредот работи на -5 степенци целзиусови.

Криолиполизата е неинвазивна алтернатива на липосукцијата за трајно отстранување на масните наслаги преку апоптоза на адипоцитите. Процесот на апоптоза е природен за телото и е програмирано убивање на масните клетки предизвикано од замрзнување и кристализација на 4 од 5-те масни киселини кои ја сочинуваат масната клетка. Клиничките студии покажаа дека Cooltech Define замрзнува 90% од масното ткиво што влегува во апликаторот, додека кај Cooltech не повеќе од 70% од мастите се кристализираат во текот на постапката. Постапката е дизајнирана да го обликува телото и да ги намали локалните масти, но не и за целосно слабеење. Затоа, идеалниот пациент за оваа процедура треба да има нормална фигура и тежина.

Побарај понуда за апаратот

Кои се придобивките од апаратот  за криолиполиза Cooltech Define?

Апаратот има голем број на предности во однос на другите уреди кои работат на принципот на криолиполиза. Има 9 апликатори кои се погодни за различни делови од телото. Уредот ви дава совети кои ви овозможуваат да ги третирате тешко достапните делови од телото како што се двојната брада, рацете, колената, итн. Уредот има и голем апликатор за стомакот. Сето ова го прави Cooltech Define претпочитана машина помеѓу водечките естетски центри во Европа. Постапката со овој уред е исклучително ефикасна. Клинички е докажано дека по првиот третман има и до 30% помалку маснотии во третираната област.

Постапката е сосем безбедна, бидејќи машината работи со специјално дизајнирани и патентирани заштитни мембрани. Нивната функција е да ја заштитат кожата од смрзнатини и некроза.

Машината за криолиполиза Cooltech Define има и 9 шаблони за правилно одредување на големината на третираната површина и точна дијагноза на типот на масното ткиво. Ова му дава голема предност на терапевтот и го минимизира ризикот од човечка грешка во дијагнозата. Уредот е исклучително исплатлив за секој естетски центар кој сака да ја задоволи потребата на своите клиенти да го обликуваат своето тело.

ЗА ПОДЕТАЛНИ ИНФОРМАЦИИ ОКОЛУ ЦЕНАТА
ПРАШАЈ ГО НАШИОТ ДЕЛОВЕН КОНСУЛТАНТ

Побарај понуда за апаратот

Технологијата на Cooltech Define

Обликување на целото тело за само 2 часа.

70-минутна процедура за 30% подобри резултати за оние по Cooltech

4 апликатори можат да работат истовремено

Поголем процент на елиминирани масни клетки по 1 процедура

АПЛИКАТОРИ

Cooltech Define има 9 апликатори кои се дизајнирани специјално за секоја проблематична област во телото. Тие се: Straight HP, Tight HP, Curved HP, Oval HP, Double HP, Tiny HP, Oval Flat HP, Angled HP, Tiny Curved HP.

 • види повеќе
 • види повеќе
 • види повеќе
 • види повеќе
 • види повеќе
 • види повеќе
 • види повеќе
 • види повеќе
 • види повеќе

Придобивките на Cooltech Define

Во една процедура може да се третираат 4 од следниве области:

 • Грб
 • Раце
 • Стомак
 • Половина
 • Двојна брада
 • Внатрешни бутови
 • Надворешни бутови
 • Задник
 • Колена

И други предности:

 • 45-минутна процедура за споредливи резултати.
 • 70-минутна процедура за 30% подобри резултати.
 • 4 апликатори можат да работат истовремено за порамномерни и целосни резултати во обликувањето на телото.
 • Поголем процент на масни клетки елиминирани по само 1 процедура.
 • Обликување на целото тело за само 2 часа.
 • 9 шаблони за попрецизна дијагноза на масното ткиво.
 • Патентирани заштитни мембрани – Cool Gel Pad за целосна безбедност на постапката.

 

Клинички
резултати

Резултати од 3 третмани со Cooltech Define. Фотографиите не се обработени. Резултатите се индивидуални и можат да варираат. Најдобри резултати се добиваат во комбинација со процедури со урамнотежена исхрана и спорт.

Технички
спецификации

виж Още данни
Максимална вакумска моќност:100 mbar - 500 mbar (± 10%)
Минимална работна температура:-11 °C/-5 °C за Tiny HP, Tiny Curved HP
Моќност:100 - 240 VAC
Фреквенција:50 - 60 Hz
Максимална енергетска моќност:2400 W
Димензии:715 x 1160 x 555 mm
Тежина:90 kg
Екран:10.4-inch екран на допир

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

Одговори на прашањата кои најчесто ни ги поставувате

КАКО И ЗА КОЛКУ ВРЕМЕ ЌЕ ЈА ВРАТАМ ИНВЕСТИЦИЈАТА?

Нашето искуство покажува дека повратот на инвестицијата со нашите уреди за естетски процедури е брз и бара само 3 работи:

 • Точен бизнис план. Обезбедуваме работен план за враќање на инвестицијата од 6 до 18 месеци, во зависност од степенот на развој на бизнисот. Нашиот бизнис план е реален, базиран на искуството и практиката на нашите постоечки клиенти.
 • Добра маркетинг стратегија. Обезбедуваме проверена маркетинг стратегија за рекламирање и позиционирање на уредот во различни делови од државата. Нашата стратегија се заснова на нашата долгорочна работа со клиенти од цела Бугарија.
 • Добра обука за работа со уредот. Обезбедуваме сертифицирана обука за работа со уредот. Обуката вклучува и техники за правење добра консултација од страна на вашиот терапевт со клиентот.

ДАЛИ НУДИТЕ ОБУКА ЗА РАБОТА СО УРЕДОТ?

Да. Нудиме сертифицирана обука за работа со сите уреди купени кај нас. Обуката ја изведуваат нашите висококвалификувани клинички тренери. Обуката опфаќа теоретска и практична подготовка за работа со апаратот, како и техники за добра консултација од страна на терапевтот со клиентот.

ДАЛИ ИМА ГАРАНЦИЈА И СЕРВИС?

Да. Ние нудиме 1 годишна гаранција за купување на уредот, а по нејзиното истекување можеш да го искористиш нашиот доверлив сервис. Ние сме единствената компанија на пазарот која има уреди за замена на залиха и по потреба, можеме да ти обезбедиме други додека ги поправиме твоите уреди. Имаме и резервни делови на залиха, што ги прави поправките брзи и без загуби кај купувачот.

 

ИМА ЛИ МОЖНОСТ ЗА ПЛАЌАЊЕ НА РАТИ?

Обезбедуваме опции за купување на уредот на рати од 1 до 2 години. Шемата е индивидуална, флексибилна и прилагодена на твоите потреби и можности. Таа вклучува голем број на бонуси: маркетинг поддршка, обука и бесплатни консултации. Таа е дизајнирана да му овозможи на твојот бизнис да расте брзо, но во исто време стабилно и со тенденција да го купите следниот уред.

Имаш дополнителни прашања?
Закажи бесплатна деловна консултација

Контактирај не