Elysion PRO – најпопуларната платформа за ласерска епилација

Elysion Pro е диоден ласер за епилација од новата генерација. Наменет е за ласерско отстранување на влакната на селективен начин. Уредот го напаѓа пигментот на фоликулот на влакното – меланин, преку ласерски импулси кои предизвикуваат термичко уништување на фоликулот на влакното без да ја оштетат кожата.

Elysion-Pro работи со два режима: Статичен – до 3hz (се препорачува за тенка коса и мала површина) и Динамичен – до 15hz (се препорачува за исончана кожа, темен фототип, чувствителна кожа и мажи со прекумерни влакна).

Побарај понуда за апаратот

Elysion Pro. Совршена цена, совршен квалитет.

Платформата е развиена со користење на истата технологија како и медицинскиот ласерски уред Primelase HR excellence. Elysion-Pro има максимална моќност од 2000W и работи со четири бранови должини (755nm, 810nm, 940nm, 1060nm). Ова овозможува да се третираат сите типови на кожа и сите видови на влакна во текот на целата година.

Elysion-Pro е дизајниран да овозможи избор на различни бранови должини. Ова ја обезбедува долго бараната флексибилност и прецизност. Токму поради овие квалитети е прогласен за најдобар уред во својата категорија од страна на престижното списание за професионална естетика – Vida Estética.

Elysion Pro може да работи со неколку бранови должини. Сепак, несомнено најефективниот е 810nm. 810nm бранова должина се препорачува за работа на сите типови на кожа, како и на сите типови на влакна.

Брановата должина од 755nm е ефикасна на светла кожа, овозможува трајно остранување на финото и помалку пигментираното влакно, вклучувајќи ги и преостанатите влакна од неодамнешните процедури.

Режимот COMB (810 + 940 + 1060nm) на Elysion-Pro е комбинација од три бранови должини за да се обезбеди максимална безбедност и ефикасност за темни типови со густи влакна.

ЗА ПОДЕТАЛНИ ИНФОРМАЦИИ ОКОЛУ ЦЕНАТА
ПРАШАЈ ГО НАШИОТ ДЕЛОВЕН КОНСУЛТАНТ

Побарај понуда за апаратот

USP технологија и режими на работа

Ласерот работи со технологијата USP (Ultra Short Pulse). Овозможува испорака на ултра кратки импулси од 3ms на влакната. Овие импулси достигнуваат оптимална температура за да го уништат коренот на влакното без да ја оштетат кожата.

ЛасеротElysion Pro работи со два режима на работа за поголема удобност и подобри резултати. Терапевтот може да избере помеѓу статичен или динамичен начин на работа.

Статичен режим

Статичниот режим овозможува брзо ракување, со примена на големи количини на енергија, дури и со кратки импулси. Максимална ефикасност при максимална брзина.

 • За тенки и преостанати влакна
 • Мали површини
 • Површини лоцирани на коските во интимната зона, каде прецизноста е важна.

Динамичен режим

Единствениот динамичен режим на пазарот со ултра-кратки импулси – 3 ms, што значително го намалува чувството на болка, но истовремено обезбедува максмилана ефикасност дури и за тенки влакна од првата  сесија.

 • За темна кожа
 • Исончана кожа
 • Висока чувствителност
 • Резултати по првата сесија  за густи и темни влакна кај мажите.

UPS –  Предности.

Предноста на ултракраткиот импулс  е тоа што успева многу брзо да го загрее влакното, што му овозможува на самото влакно да ја пренесе топлината до фоликулот исто толку брзо пред да се изгуби. На овој начин сијалицата ефективно се уништува. Со долгите импулси, ова е потешко бидејќи не успеваат доволно брзо да ги загреат влакната. Затоа сијалицата не е секогаш уништена. Брзината на загревање е исклучително важна бидејќи влакната, како и секој друг предмет, испуштаат топлина.

Време на терморелаксација

 

 

Бидејќи влакната се мали, топлината се ослободува за исклучително брзо време. Овој процес се нарекува време на терморелаксација. Ова е време во кое влакната апсорбираат и испуштаат топлина. Истражувањата покажуваат дека за 3ms, влакната ја апсорбираат целата енергија без да се распрсне во остатокот од ткивото. За 20ms, апсорбираат дел од енергијата и почнува да распрскува на друг дел од неа во соседните ткива. За 50ms, влакната ја расфрлаат топлината во соседните ткива додека нејзината температура полека се намалува.

Систем за ладење

Апликаторите на Elysion-Pro се опремени со системот Crystal Freeze, кој служи за ладење на врвот на апликаторот. Тој се заснова на TRT (време на термичка релаксација), времето потребно за намалување на температурата добиена како резултат на ласерско зрачење.

Ова е најкомплетниот систем на располагање. За разлика од другите, кожата е заштитена од топлина истовремено со зрачењето на импулсите и на тој начин го спречува прегревањето на кожата. Исто така, овозможува претходно ладење на третираната површина со лизгање на апликаторот на кожата пред да започне зрачењето и ладење на кожата по секој пулс.

 

АПЛИКАТОРИ

Elysion Pro има 3 типа на апликатори, најпопуларниот е 810nm бранова должина.

 • види повеќе

Клинички
резултати

Резултати од ласерска депилација кај мажи и жени со ласерот Elysion-Pro. Резултатите се индивидуални и може да варираат. Фотографиите не се обработени.

Технички
спецификации

виж Още данни
Тип на апаратдиоден ласер за депилација
Големината на светлиното поле10х9 mm, 10x18mm, 10x10mm
Најголема моќност2000 W
Бранова должина810 nm
Максимална енергија140 J/max
Фреквенција120 J/cm2
Времетраење на пулсот3-400 ms
2 режими на работа:статичен (до 3Hz) и динамичен модул до 15Hz
(без болка)
Crystal freezeпостојано ладење на третираната површина
Ефективностбранова должина
810 nm
Гаранција1 година гаранција
СертификатЕвропски сертификат за квалитет CE
Потрошен материјалнема
Напојување100-240V
Електрична моќност1600 W, 50-60 Hz
Тежина38 kg
Димензии600 x 450 x 450 mm
Екран на допир10,4”

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

Одговорите на прашањата кои најчесто ни ги поставувате

КАКО И ЗА КОЛКУ ВРЕМЕ ЌЕ ЈА ВРАТАМ ИНВЕСТИЦИЈАТА?

Нашето искуство покажува дека повратот на инвестицијата со нашите уреди за естетски процедури е брз и бара само 3 работи:

 • Точен бизнис план. Обезбедуваме работен план за враќање на инвестицијата од 6 до 18 месеци, во зависност од степенот на развој на бизнисот. Нашиот бизнис план е реален, базиран на искуството и практиката на нашите постоечки клиенти.
 • Добра маркетинг стратегија. Обезбедуваме проверена маркетинг стратегија за рекламирање и позиционирање на уредот во различни делови од државата. Нашата стратегија се заснова на нашата долгорочна работа со клиенти од цела Бугарија.
 • Добра обука за работа со уредот. Обезбедуваме сертифицирана обука за работа со уредот. Обуката вклучува и техники за правење добра консултација од страна на вашиот терапевт со клиентот.

ДАЛИ НУДИТЕ ОБУКА ЗА РАБОТА СО УРЕДОТ?

Да. Нудиме сертифицирана обука за работа со сите уреди купени кај нас. Обуката ја изведуваат нашите висококвалификувани клинички тренери. Обуката опфаќа теоретска и практична подготовка за работа со апаратот, како и техники за добра консултација од страна на терапевтот со клиентот.

ДАЛИ ИМА ГАРАНЦИЈА И СЕРВИС?

Да. Ние нудиме 1 годишна гаранција за купување на уредот, а по нејзиното истекување можеш да го искористиш нашиот доверлив сервис. Ние сме единствената компанија на пазарот која има уреди за замена на залиха и по потреба, можеме да ти обезбедиме други додека ги поправиме твоите уреди. Имаме и резервни делови на залиха, што ги прави поправките брзи и без загуби кај купувачот.

ИМА ЛИ МОЖНОСТ ЗА ПЛАЌАЊЕ НА РАТИ?

Обезбедуваме опции за купување на уредот на рати од 1 до 2 години. Шемата е индивидуална, флексибилна и прилагодена на твоите потреби и можности. Таа вклучува голем број на бонуси: маркетинг поддршка, обука и бесплатни консултации. Таа е дизајнирана да му овозможи на твојот бизнис да расте брзо, но во исто време стабилно и со тенденција да го купите следниот уред.

ИМАШ ПОВЕЌЕ ПРАШАЊА?
Закажи бесплатна деловна консултација.

Контактирај не