Wonder® – револуција во скулптурата на мускулите и топењето на мастите

Wonder® е првиот и единствен уред во светот за електромагнетна и невромускулна стимулација. Ги вклучува сите современи технолошки достигнувања, овозможувајќи примена на безбедна, ефикасна, брза и непријатна терапија. Wonder® работи така што емитува електромагнетни и електрични сигнали кои делуваат само на скелетните мускули. Уредот работи на принципот на мускулна невростимулација, што е неволна мускулна контракција предизвикана од електрична стимулација. На овој начин, уредот директно гради мускули, гради мускулна рамнотежа, ги враќа опуштените мускули, ја подобрува циркулацијата на крвта во околните ткива, ги намалува мастите и го подобрува држењето на телото. Иновативниот Wonder® гарантира обликување на мускулите и намалување на вишокот маснотии по само неколку сесии, а една тераписка сесија со моќната технологија на уредот трае 25 минути и е еквивалентна на 3 тренинзи во теретана.

Побарај понуда за апаратот

Најновата и најиновативната технологија за изработка на тело

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСТНО ЦЕНИТЕ
ПОПИТАЙ НАШ БИЗНЕС КОНСУЛТАНТ

Поискай оферта за апарата

Придобивките на терапијата

Зголемување на максималната сила

Максималната сила се однесува на максималната количина на сила што невромускулниот систем е способен да ја произведе преку доброволна мускулна контракција (Weineck 1997). Покрај тоа, концептот ја вклучува и подготвеноста на мускулите и зависноста на силата од брзината. Луѓето кои не вежбале можат свесно да вложат само 70% од нивната целосна сила. Останатите 30% остануваат неискористени и не зависат од доброволни отпуштања (т.н. „автономна резерва“). Разликата помеѓу максималната и апсолутната сила може да се намали со помош на апаратот Wonder, кој овозможува да се постигне подобра синхронизација и активирање на поголем број моторни нерви. Со помош на оваа терапија, потенцијалот на силата може да се зголеми поради поголемиот број мускулни влакна вклучени во физичката работа.

Мускулна градба (мускулна хипертрофија)

Зголемувањето на максималната сила преку терапија со апаратот Wonder се должи на зголемувањето на мускулната маса. Често се забележува зголемување на обемот на градите, рацете и нозете, дури и по само неколку процедури. Овој ефект е послаб кај жените, а причината е ендокриниот систем кај жените (пониско ниво на тестостерон).

Подобра севкупна физичка форма

Добрата физичка форма се изразува во зголемена отпорност на замор по продолжен напор. Ова е нешто што е исклучително неопходно во работните денови. Ова е причината зошто терапијата со уредот Wonder е особено корисна за подобрување на овој тип на отпор.

Подобро држење на телото

Подоброто држење на телото се постигнува преку подоброто чувство на телото кое се создава како резултат на редовното нанесување на терапијата. Ова е ефикасен начин да им се помогне на пациентите со неправилно држење на телото, на луѓето кои страдаат од еднострана мускулна слабост, како и на луѓето со неправилно држење на телото, вклучувајќи кифоза или лордоза како резултат на мускулни или психолошки проблеми. За време на спроведените студии, 90% од учесниците изјавиле дека се чувствуваат постабилно и исправено во нивното држење.

Позитивни ефекти

 • Директно градење мускули што го забрзува метаболизмот насочувајќи го влијанието на секој пулс токму на третираната област.
 • Градење мускулна рамнотежа: надворешните импулси го стимулираат активниот развој на најслабите мускули.
 • Опуштено закрепнување на мускулите: може да се користи за зајакнување на мускулите кои го изгубиле тонот.
 • Подобрена циркулација на крвта во околните ткива: формирањето на мускулното ткиво е најефективниот начин за борба против целулитот и акумулацијата на локализирани масти.
 • Губење на маснотии: зголемувањето на мускулите и подобрувањето на тонот го менуваат телото така што телото согорува повеќе калории отколку порано.
 • Го подобрува држењето на телото – забрзувачот на метаболизмот прави мускулите да работат во длабочина и на тој начин ја зајакнува поддршката на коските.
 • Се намалуваат болките во грбот: се зајакнуваат ‘рбетните мускули, благодарение на што секоја болка во грбот поради слаби мускули може да исчезне.

 

8 програми во еден компактен апарат

 • МУСКУЛИ – програма за контролиран развој на мускулите. Предизвикува мускулна хипертрофија, создава нови мускулни влакна и ги подобрува постоечките. Предизвикува контролирано согорување на мастите.
 • OUTLINE – програма за оцртување на мускулите. Ги елиминира површните маснотии и ги прави мускулите видливи.
 • ЦЕЛУЛИТ – васкуларна програма. Се користи за подобрување на кожата: целулит, опуштеност, опуштена кожа итн.
 • СПА – програма за целосна релаксација. Се користи при започнување на терапија кај постари лица или за опоравување по многу интензивна сесија или вежбање.
 • SUPERMAN – специјална програма за мажи. За брзо градење мускули низ телото и брзо согорување на мастите.
 • SUPERWOMAN – специјална програма за жени. За брзо градење мускули низ телото и брзо согорување на мастите.
 • PELVIC – го подобрува карличниот под. Интензивно делува на петте мускули кои ја сочинуваат карличната област.
 • PHYSIO – функционално закрепнување. Ги решава проблемите поврзани со мускулната контракција по траума. Релаксирачки ефект. Се препорачува за употреба од физиотерапевти.

 

 

Клинички
резултати

Технички
спецификации

виж Още данни
Димензии и тежина:
Дoлжина:66 см
Висина:45 см
Ширина:22 см
Тежина:10 кг
Таблет:10 инчи дисплеј
Софтвер: Неограничен и бесплатен пристап преку Google Platform.
Електрични параметри:220 ± 10 / 110 ± 10 % V 50 Hz / 60 Hz
Фреквенција на пулсот:10 - 600 импулса в минута.
Времетраење на пулсот:50 - 700 msec.
Амплитуда на пулсот: 0 - 50 mA.
Температура во работната просторија: 5 до 35°C.
Релативна влажност:Максимално: 80%.
Класификација на апаратот:Заштита од електричен удар, Клас аIII, тип BF
Режим на работа: Непрекинат
Струја во режим на заштеда на енергија:< 1 µA
Консумација: 60 W
Тип на сигнали: асиметрични двофазни импулси модулирани со ниска и средна фреквенција
Фреквенција: 5 до 200 Hz
Густина на електромагнетна енергија:0,1 – 1 T
Намалување на стапката:10 - 2 500 импулси во минута
Време на пораст на амплитудата на сигналот:1,5 s
Тајмер: 0-25 минути. Светлосен индикатор
Максимална излезна моќност:0,09 W
Сооднос на контракција/релаксација10: 10 s
6 независни канали: Стомачни / Глутеус / Нозе / Раце / Коси мускули / Бутовни мускули
12 гумено -графитни електроди
2 панели со електромагнетни намотки. Воздушно ладење.

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

Одговорите на прашањата кои најчесто ни ги поставувате

КАКО И ЗА КОЛКУ ВРЕМЕ ЌЕ ЈА ВРАТАМ ИНВЕСТИЦИЈАТА?

Нашето искуство покажува дека повратот на инвестицијата со нашите уреди за естетски процедури е брз и бара само 3 работи:

 • Точен бизнис план. Обезбедуваме работен план за враќање на инвестицијата од 6 до 18 месеци, во зависност од степенот на развој на бизнисот. Нашиот бизнис план е реален, базиран на искуството и практиката на нашите постоечки клиенти.
 • Добра маркетинг стратегија. Обезбедуваме проверена маркетинг стратегија за рекламирање и позиционирање на уредот во различни делови од државата. Нашата стратегија се заснова на нашата долгорочна работа со клиенти од цела Бугарија.
 • Добра обука за работа со уредот. Обезбедуваме сертифицирана обука за работа со уредот. Обуката вклучува и техники за правење добра консултација од страна на вашиот терапевт со клиентот.

ДАЛИ НУДИТЕ ОБУКА ЗА РАБОТА СО УРЕДОТ?

Да. Нудиме сертифицирана обука за работа со сите уреди купени кај нас. Обуката ја изведуваат нашите висококвалификувани клинички тренери. Обуката опфаќа теоретска и практична подготовка за работа со апаратот, како и техники за добра консултација од страна на терапевтот со клиентот.

ДАЛИ ИМА ГАРАНЦИЈА И СЕРВИС?

Да. Ние нудиме 1 годишна гаранција за купување на уредот, а по нејзиното истекување можеш да го искористиш нашиот доверлив сервис. Ние сме единствената компанија на пазарот која има уреди за замена на залиха и по потреба, можеме да ти обезбедиме други додека ги поправиме твоите уреди. Имаме и резервни делови на залиха, што ги прави поправките брзи и без загуби кај купувачот.

ИМА ЛИ МОЖНОСТ ЗА ПЛАЌАЊЕ НА РАТИ?

Обезбедуваме опции за купување на уредот на рати од 1 до 2 години. Шемата е индивидуална, флексибилна и прилагодена на твоите потреби и можности. Таа вклучува голем број на бонуси: маркетинг поддршка, обука и бесплатни консултации. Таа е дизајнирана да му овозможи на твојот бизнис да расте брзо, но во исто време стабилно и со тенденција да го купите следниот уред.

ИМАШ ПОВЕЌЕ ПРАШАЊА?
Закажи бесплатна деловна консултација.

Контактирај не