CO2RE Intima – гинеколошки ласер

CO2RE Intima ласерот е медицински уред применлив во гинекологијата. Гинеколози го користат за третман на кондиломи, вагинална атрофија, благи форми на стресна инконтиненција, како и за естетско вагинално подмладување. Системот користи ласерска енергија за лекување на симптоми на вагинална непријатност кај жените. Медицинскиот ласер испорачува контролирана енергија на CO2 до вагиналното ткиво. По постапката, клетките на фибробластите почнуваат да произведуваат повеќе колаген. На овој начин се подобрува текстурата и тонусот на кожата, како и чувството во вагината.

Побарај понуда за апаратот

За што се користи CO2RE Intima ласерот?

Системот CO2RE Intima е уникатен и дизајниран за лекување на одредени гинеколошки проблеми, како и многу дерматолошки заболувања. Со овој медицински апарат се изведуваат многу различни процедури во гинекологијата. Некои од нив се: ласерско сечење, ексцизија, аблација и/или испарување на меките ткива за лекување на брадавици. Вулвовагиналните дистрофии и бенигните лезии на надворешните гениталии исто така реагираат многу добро. Уредот се користи за лекување на интроит и за подобрување на изгледот на надворешните гениталии, за намалување на дисхромијата и за ремоделирање на вагинално сврзно ткиво. CO2RE Intima е исклучително корисен апарат за гинеколозите бидејќи има и хируршки инструмент.

Со него лесно и безболно за пациентот се отстрануваат разни бенигни формации. Поради разредувањето и собирањето на ткивата, како и поради намаленото лачење, жените во старост почнуваат да чувствуваат сувост, иритација, болки, инконтиненција. Ласерскиот третман со медицинскиот уред CO2RE Intima ја стимулира синтезата на колаген и ги ремоделира вагиналните влакна на сврзното ткиво без да го оштети околното ткиво, а со тоа ги подобрува симптомите на VVA. Постапката, исто така, го подобрува тонусот на вагиналните мускули, силата и контролата и ја враќа довербата и удобноста на жените.

ЗА ПОДЕТАЛНИ ИНФОРМАЦИИ ОКОЛУ ЦЕНАТА
ПРАШАЈ ГО НАШИОТ ДЕЛОВЕН КОНСУЛТАНТ

Побарај понуда за апаратот

За кого се погодни третманите со CO2RE Intima?

CO₂RE Intima е наменет за жени кои имаат вагинални проблеми по породувањето или стареење во вагиналната област. Ова ги вклучува жените по природно породување или породувањето со царски рез, како и жените во менопауза, жените кои сакаат да го подобрат своето сексуално искуство, жените кои бараат вагинално козметичко подобрување и оние кои сакаат да се чувствуваат посигурни за своето здравје.

Сертификација FDA, CE Mark

CO₂RE Intima е сертифициран од FDA за повеќе од 90 индикации за употреба во голем број медицински специјалности како што се пластична хирургија, дерматохирургија и дерматологија, како и во гинекологија. Во специјалноста за гинекологија, системот CO₂RE е сертифициран со CE ознака за употреба при изведување на дерматолошки процедури кои бараат аблација, коагулација и отстранување на меките ткива, вклучително и кожата. CO₂RE Intima е CE сертифициран и за третман на вулвовагинална атрофија (VVA) и за вагинално подмладување.

Индикации

CO2RE е ласер кој е незаменлив асистент на лекарот во следните индикации:

 • Вулварна и вагинална атрофија
 • Инконтиненција
 • Вагинално подмладување
 • Дисхормија
 • Кондиломи
 • Вулвовагинална атрофија
 • Бенигни лезии
 • Сувост на вагината
 • Хируршка рачка
 • Хируршка рачка за ексцизија на надворешното генитално ткиво

Пред лекување

Зошто CO₂RE Intima e подобар од другите слични методи?

CO₂RE Intima е модуларен CO₂RE уред кој третира три области од женските интимни области (надворешни, внатрешни и воведни) со хигиенски совети за еднократна употреба, со што се одржува строга хигиена во најинтимното подрачје на жените. Дополнително, CO₂RE Intima користи CO2 ласер. Со текот на времето е докажано дека ласерите на CO2 ги ремоделираат ткивата со колагенски малформации и еластични влакна во атрофичната кожа. Технологијата на CO₂, исто така, им овозможува на лекарите можност да ги третираат и површните и длабоките слоеви на кожата истовремено и со неопходната прецизна контрола на енергетскиот интензитет на длабочината на аблација, што е многу важно при лекување на интимна зона.

Зошто RF дигиталниот суперпулсен Co2 ласер е подобар од оние што користат струја?

Супер импулсниот CO2 ласер со радиофреквенција CO₂RE обезбедува мазен пулс на горниот капак со подобар однос на аблација и коагулација за оптимални резултати. CO2 ласери со еднонасочна енергија испорачуваат импулси со неаблативни емисии, што може да резултира со помалку оптимален сооднос на аблација-коагулација и да предизвика поголема непријатност кај пациентот.

Зошто CO₂ лазерите се подобри при лечкувањето на вагиналните проблеми од Er:YAG ласерите?

Во споредба со Er:YAG ласерите, кои предизвикуваат контракција на ткивото како нормален дел од одговорот на заздравувањето на раните, CO2 ласерите го стимулираат колагенот преку термички индуцирана контракција на колаген и последователна стимулација. По третманот со Er:YAG, постои зголемен ризик од лузни во пределот на раната во споредба со третманот со формирање на колаген предизвикан од топлина.

По лекување

Кој е механизамот на дејство (MOA) на CO₂ ласерите за лекување на вагиналниот канал?

CO2 ласерите достигнуваат температурни прагови за коагулација, собирање, денатурација и последователна стимулација на колагенот. Фибробластите се во фаза на пролиферација и последователната хистологија открива ремоделирање на колаген и ново таложење. Еластичноста се подобрува со генерализирано подмладување на ткивото низ вагиналниот канал.

Кој е механизмот на дејство (MOA) на CO₂ ласери за лекување на вулварна и вагинална атрофија (VVA)?

Механизмот за третман на VVA се карактеризира со разредување на епителната обвивка на вагината и долниот ГУ тракт. Во овој случај, третманот е насочен кон губење на еластичноста и намалено подмачкување на вагината. Д-р Зербинати забележува дека CO2 ласерот може да предизвика промени во вагиналниот епител што го негува вагиналниот ѕид и спречува инфекции предизвикани од бактерии и квасец. Дополнително, има структурно подобрување на сврзното ткиво со нови активни фибробласти и колаген, како и присуство на нови капилари кои претставуваат здрава васкуларизација.

Дали постапката е безбедна? Дали има некакви ризици со ласерскиот третман, особено во вагиналната област?

Третманот е безбеден и ефикасен, со благи тегоби и краток период на опоравување.

АПЛИКАТОРИ
РАЧКИ

Рачка за вагинално третирање

Рачка за хируршки процедури

Рачка за надворешен третман на кожата

 

 • види повеќе
 • види повеќе
 • види повеќе

ТЕХНИЧКИ
СПЕЦИФИКАЦИИ

виж Още данни
Тип лазерCO2
Дължина на вълната10600 nm
Лазерно емисионен режимИмпулси, CW
Външна мощност60 Вата (максимална пикова мощност)
Енергия на лазерния лъчДо 80 mJ
Честота на повторяемост на импулсаДо 16,7 kHz
Дължина на импулсаДо 1100 msec
Максимална зона на сканиране10 mm диаметър
Насочващ лазер5 mW, 650 nm (червен), диоден лазер
Подвижно рамоЛек, алуминиев фибър, пневматично балансиран, 7-joint · Радиус на третиране при пълно разтягане: 85 cm · Хоризонтална ротация: 360 градуса
Лещи2: 150 mn размер на спота (1 swivel), 120 mn размер на спота
НакрайнициЕстетичен накрайник за многократна употреба · Хирургичен накрайник на многократна употреба · Хигиенен накрайник за еднократна употреба за третиране на външни и вътрешни гениталии
Интерфейс10.4 инча LCD тач скрийн екран с висока резолюция
Контрол на лазерната емисияПедал
Индикации за лазерната емисияМонолитен кехлибарен LED сигнал в два режима: за подготовка и за готовност · Светещ червен LED сигнал по време на излъчване на импулса
Изисквания за електрическата мрежа100-240 VAC самоадаптираща се 50/60 HZ, 7.1 A, монофазен
Размери40x44x177 cm
Тегло26 kg

ЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

Одговорите на прашањата кои најчесто ни ги поставувате

КАКО И ЗА КОЛКУ ВРЕМЕ ЌЕ ЈА ВРАТАМ ИНВЕСТИЦИЈАТА?

Нашето искуство покажува дека повратот на инвестицијата со нашите уреди за естетски процедури е брз и бара само 3 работи:

 • Точен бизнис план. Обезбедуваме работен план за враќање на инвестицијата од 6 до 18 месеци, во зависност од степенот на развој на бизнисот. Нашиот бизнис план е реален, базиран на искуството и практиката на нашите постоечки клиенти.
 • Добра маркетинг стратегија. Обезбедуваме проверена маркетинг стратегија за рекламирање и позиционирање на уредот во различни делови од државата. Нашата стратегија се заснова на нашата долгорочна работа со клиенти од цела Бугарија.
 • Добра обука за работа со уредот. Обезбедуваме сертифицирана обука за работа со уредот. Обуката вклучува и техники за правење добра консултација од страна на вашиот терапевт со клиентот.

ДАЛИ НУДИТЕ ОБУКА ЗА РАБОТА СО УРЕДОТ?

Да. Нудиме сертифицирана обука за работа со сите уреди купени кај нас. Обуката ја изведуваат нашите висококвалификувани клинички тренери. Обуката опфаќа теоретска и практична подготовка за работа со апаратот, како и техники за добра консултација од страна на терапевтот со клиентот.

ДАЛИ ИМА ГАРАНЦИЈА И СЕРВИС?

Да. Ние нудиме 1 годишна гаранција за купување на уредот, а по нејзиното истекување можеш да го искористиш нашиот доверлив сервис. Ние сме единствената компанија на пазарот која има уреди за замена на залиха и по потреба, можеме да ти обезбедиме други додека ги поправиме твоите уреди. Имаме и резервни делови на залиха, што ги прави поправките брзи и без загуби кај купувачот.

ИМА ЛИ МОЖНОСТ ЗА ПЛАЌАЊЕ НА РАТИ?

Обезбедуваме опции за купување на уредот на рати од 1 до 2 години. Шемата е индивидуална, флексибилна и прилагодена на твоите потреби и можности. Таа вклучува голем број на бонуси: маркетинг поддршка, обука и бесплатни консултации. Таа е дизајнирана да му овозможи на твојот бизнис да расте брзо, но во исто време стабилно и со тенденција да го купите следниот уред.

ИМАШ ПОВЕЌЕ ПРАШАЊА?
Закажи бесплатна консултација со наш деловен консултант

Контактирај не