Primelase – најмоќниот диоден ласер за епилација

Primelase апаратот за ласерска епилација е диодна ласерска платформа со највисока маскимална моќност меѓу познатите диодни ласери во естетскиот сектор – до 4800W. Тој нуди многу добра комбинација на бранови должини со висока моќност и ултра кратко времетраење на пулсот.

Ласерот има широк опсег на пенетрација, со што го нуди најдоброто решение за сите типови на кожа и влакна. Primelase произведува хомогено загревање на влакната. Влакната ја трансформираат ласерската светлина во топлина. Се загрева и се распрскува.

 

Побарај понуда за апаратот

Предности на Primelase

Уредот нуди резултати од првата сесија за кои нема конкуренција Главната разлика помеѓу него и другите ласерски платформи е тоа што овозможува користење на кратки импулси со високо-контролирана енергија и брзина за максимално добри резултати. Primelase апаратот за ласерска депилација може да издржи 3 бранови должини (Alex, Diod, Mixed). Уредот достигнува максимална моќност од 63Ј/cm2 за 400 милисекунди. Уредот гарантира високо ниво на безбедност, профитабилнсот и ефикасност додека работите со него.  Иновативната технологија USP (Ultra Short Pulse) овозможува енергијата да се претвори во ултра-кратки импулси (до 3 ms). Платформата работи со сигурен систем на ладење кој обезбедува сигурност на процедурата и удобност на пациентот. Ладењето работи на +5 степени Целзиусови на површината на кожата. Primelase е погоден за естетски центри со голем обем на работа и голема побарувачка за процедурата за отстранување на влакна.

Работи многу брзо и со него е сосема можно целата процедура на нога да трае околу 40 минути, а целото тело околу 1 час, кога ја вршат искусни терапевти.

Primеlase e:

 • најмоќниот диоден ласер на светскиот пазар– 4800 W (diod)
 • исклучително безбеден поради неговиот сигурносен систем за ладење
 • може безбедно да се користи низ целата година, а дури и на лето
 • ги остранува темните и густи влакна, и посветлите и потенките влакна
 • неспоредлива диода по својата брзина и прецизност

 

ЗА ПОДЕТАЛНИ ИНФОРМАЦИИ
ПРАШАЈ ГО НАШИОТ ДЕЛОВЕН КОНСУЛТАНТ

Побарај понуда за апаратот

Иновативната технологија USP

UPS технологијата е уникатна и ја прави процедурата за ласерска епилација со диодниот ласер Primelase исклучително ефикасна. Уредот работи на ултра-кратки импулси кои успеваат доволно брзо да го загреат влакното за да се уништи. Ова многукратно ја зголемува ефикасноста на постапката.

Ласерот работи со два режима. Статичен и динамичен. Тие му даваат поголема слобода и удобност на терапевтот.

Ласерот работи со технологијата USP (Ultra Short Pulse). Овозможува испорака на ултра кратки импулси од 3 ms на косата. Овие импулси достигнуваат оптимална температура за да го уништат фоликулот на влакната без да ја оштетат кожата.

Предноста на ултра краткиот пулс е што успева многу брзо да го загрее влакното, дозволувајќи му на самото влакно да ја носи топлината до фоликулот исто толку брзо пред да се изгуби. На овој начин, фоликулот е ефективно уништен. Кај долгите импулси тоа е потешко бидејќи не успеваат доволно брзо да го загреат влакното.

Затоа, фоликулот не е секогаш уништен. Брзината на загревање е исклучително важна бидејќи влакното, како и секој друг предмет, ја испушта својата топлина. А бидејќи е мал, тоа се случува за исклучително кратко време. Овој процес се нарекува време на термичка релаксација. Ова е време за кое влакното апсорбира и дава топлина. Истражувањата покажаа дека за 3 ms влакното ја апсорбира целата енергија без да се растура во остатокот од ткивото. За 20 ms, апсорбира дел од енергијата и почнува да растура друг дел од неа во соседните ткива. За 50 ms, влакното шири топлина во околните ткива додека нејзината температура полека се намалува.

 

Статичен режим

Статичниот режим овозможува брзо ракување, со примена на големи количини на енергија на кадарот, дури и со кратки импулси. Максимална ефикасност при максимална брзина.

 • За тенки и резидуални влакна
 • Мали површини
 • Површини лоцирани на коските во интимната зона, каде прецизноста е важна.

Динамичен режим

Единствениот динамичен режим на пазарот со ултракратки импулси – 3 ms, што значително ја намалува болката, но во исто време обезбедува максимална ефикасност дури и за тенки влакна од првата сесија.

 • За темна кожа
 • Исончана кожа
 • Висока чувствителност
 • Во првата сесија за мажи. За густи и темни влакна.

 

Систем за ладење

Primelase користи систем за ладење – “crystal freeze”. Тој автоматски ја регулира температурата за време на депилацијата за да ја направи процедурата безбедна и безболна за пациентот. Овозможува ладење на областа помеѓу импулсите. Системот одржува константна температура од +5 целзиуосви степени на површината на апликаторот, без разлика на собната температура или температурата на самата кожа.

 

АПЛИКАТОРИ

Primelase има 3 типа на апликатори, од кои најпопуларниот е Diod 810nm бранова должина.

 • види повеќе
 • види повеќе
 • види повеќе

Клинички
резултати

Клинички резултати од ласерско отстранување на влакна кај мажи и жени со ласерот Primelase. Резултатите се индивидуални и може да варираат. Фотографиите не се обработени.

Технички
спецификации

виж Още данни
Вид машинаДиоден лазер за епилация
Вид лазерПулсиращ диод
Лазерни емисииДиректни чрез кварцова призма
Максимална електрическа пикова мощност10 000 W
Максимална енергия300 J
Оперативен статичен режимСтатичен: 1-2-3 Hz
Оперативен динамичен режимДинамичен: 5-10 Hz
Продължителност на импулса3-400 ms
Програмирани параметриДА
Доставка на енергияЕдинично минаване: 100-240 V
Мрежова честота 50-60 Hz
Нормална мощност2800 W
Максимална мощност3300 W
Максимален интензитет13 А
Гаранция1 година неограничена гаранция
СертификатЕвропейски CE сертификат за качество
КонсумативиНяма
Максимална пикова мощност4800 W
Дължини на вълната755 nm, 810 nm, 940 nm и 1060 nm
Размери на спота10×9, 20×9, 30×9, 30×17
НасищанеСпоред протокола
ОхлажданеКристална охлаждаща технология
(+5 градуса по Целзий)

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

Одговорите на прашањата кои најчесто ни ги поставувате

КАКО И ЗА КОЛКУ ВРЕМЕ ЌЕ ЈА ВРАТАМ ИНВЕСТИЦИЈАТА?

Нашето искуство покажува дека повратот на инвестицијата со нашите уреди за естетски процедури е брз и бара само 3 работи:

 • Точен бизнис план. Обезбедуваме работен план за враќање на инвестицијата од 6 до 18 месеци, во зависност од степенот на развој на бизнисот. Нашиот бизнис план е реален, базиран на искуството и практиката на нашите постоечки клиенти.
 • Добра маркетинг стратегија. Обезбедуваме проверена маркетинг стратегија за рекламирање и позиционирање на уредот во различни делови од државата. Нашата стратегија се заснова на нашата долгорочна работа со клиенти од цела Бугарија.
 • Добра обука за работа со уредот. Обезбедуваме сертифицирана обука за работа со уредот. Обуката вклучува и техники за правење добра консултација од страна на вашиот терапевт со клиентот.

ДАЛИ НУДИТЕ ОБУКА ЗА РАБОТА СО УРЕДОТ?

Да. Нудиме сертифицирана обука за работа со сите уреди купени кај нас. Обуката ја изведуваат нашите висококвалификувани клинички тренери. Обуката опфаќа теоретска и практична подготовка за работа со апаратот, како и техники за добра консултација од страна на терапевтот со клиентот.

ДАЛИ ИМА ГАРАНЦИЈА И СЕРВИС?

Да. Ние нудиме 1 годишна гаранција за купување на уредот, а по нејзиното истекување можеш да го искористиш нашиот доверлив сервис. Ние сме единствената компанија на пазарот која има уреди за замена на залиха и по потреба, можеме да ти обезбедиме други додека ги поправиме твоите уреди. Имаме и резервни делови на залиха, што ги прави поправките брзи и без загуби кај купувачот.

ИМА ЛИ МОЖНОСТ ЗА ПЛАЌАЊЕ НА РАТИ?

Обезбедуваме опции за купување на уредот на рати од 1 до 2 години. Шемата е индивидуална, флексибилна и прилагодена на твоите потреби и можности. Таа вклучува голем број на бонуси: маркетинг поддршка, обука и бесплатни консултации. Таа е дизајнирана да му овозможи на твојот бизнис да расте брзо, но во исто време стабилно и со тенденција да го купите следниот уред.

ИМАШ ПОВЕЌЕ ПРАШАЊА? Закажи бесплатна деловна консултација.

Контактирај не