Cooltech – безбедна криолиполиза

Криолиполизата со Cooltech е неинвазивна алтернатива на липосукција и безболена криогена технологија која го елиминира вишокот на маснотии. Ефикасно ја намалува локалната акумулација на маснотии со помош на контролирано ладење до -8 степени целзиусови во комбинација со вакум.

Криолиполизата со Cooltech го намалува поткожното масно ткиво во одредени делови од телото со помош на контролирана технологија на ладење. Уредот работи така што постепено ја извлекува телесната топлина од нивоата на поткожните маснотии. Резултатот е трајно намалување на масните наслаги во третираната област. Прилагодлив вакумски апликатор се користи за време на постапката за ладење на масното ткиво на селективен начин, а со тоа и апоптоза на клетките. Cooltech е дизајниран да ја изваја целата фигура. За таа цел, уредот има различни апликатори кои се прилагодени и специфични за секоја област на телото. Сите млазници ја ладат  површината на -8 степени целзиусови.

Побарај понуда за апаратот

Кои апликатори се користат со уредот Cooltech?

Апликаторот Straight HP е дизајниран за најголемите површини на телото – пошироки од 35мм и долги до 14цм. Има мек спој за поврзување, специјално дизајниран да допира до тврди или многу мали набори со акумулација на маснотии. Млазницата овозможува третман на повеќе области кај пациентот.
Curved HP е специјално дизајниран да работи на заоблени области на телото без губење на способноста на вшмукување. Погоден е за потенки делови од 35мм и долги до 15,5 цм.

Double HP апликаторот е создаден за третирање на целата абдоминална област со едно поставување. Се нанесува на површина подебела од 35мм и должина до 19,8 цм. Tight HP се користи за процедура на тесни површини со масни наслаги.

Идеално го надополнува Straight HP  за време на најновите терапии во избраната област. На овој начин може целосно да се отстранат повеќе локализирани масти. Областите потенки од 35мм и до 12 цм должина се најпогодни за негова примена.
Tiny HP е дизајниран за криолиполиза за мала површина со Cooltech за да се примени на области со многу намалени и тешко достапни масни наслаги. Такви области се аксиларниот набор, двојната брада, горниот дел од колената и други. За максимален ефект, зоните треба да бидат потенки од 20мм со должина од 6,9 цм. Широкиот отвор на главата на Oval HP овозможува да се обработат големи површини и стврднати маснотии, каде што вшмукувањето е тешко. Идеален е за нозе и за колкови. Овие области обично се со димензии  10 х 14,2 цм.

ЗА ПОДЕТАЛНИ ИНФОРМАЦИИ ОКОЛУ ЦЕНАТА ПРАШАЈ ГО НАШИОТ ДЕЛОВЕН КОНСУЛТАНТ

Побарај понуда за апаратот

АПЛИКАТОРИ

Cooltech Define има 6 апликатори кои се дизајнирани специјално за секоја проблематична област во телото. Тие се: Straight HP, Tight HP, Curved HP, Oval HP, Double HP, Tiny HP.

 • види повеќе
 • види повеќе
 • види повеќе
 • види повеќе
 • види повеќе
 • види повеќе

Постапката со Cooltech во 6 чекори

 1. Дијагностицирај ја областа што треба да се третира.
 2. Нанесете ја облогата Cool Gel  на областа што сте ја одбрале за третман.
 3. Ставете го апликаторот Cooltech на подлогата со Cool Gel.
 4. Потоа следи локално контролирано ладење, што доведува до апоптоза на масните клетки.
 5. По постапката извадете го апликаторот и масирајте.
 6. По завршување на процесот, масните клетки почнуваат да се елиминираат со физиолошки механизми. Првите резултати се забележуваат по 2 недели.

ОБЛАСТИ НА ТРЕТИРАЊЕ:

 • Стомак
 • Двојна брада
 • Бутовите
 • Колена
 • Раце
 • Грб
 • Колкови

КАКО ФУНКЦИОНИРА:

Соодветниот апликатор го шмука масното ткиво преку вакум, што привремено ја намалува циркулацијата на крвта и помага за криотерапијата. Соодветната површина се лади безболно до -8 степени Целзиусови за помалку од една минута, а самата процедура трае 70 минути. Се генерира ефект на ладење додека ткивото не ја постигне програмираната температура. Целта е да се замрзнат 3 од 5-те есенцијални масни киселини со замрзнување на најмалку 30% од масните клетки во оваа област во првата постапка. Вакумот на апликаторот го шмука само вишокот маснотии, намалувајќи го протокот на крв во областа за лекување и со тоа ги замрзнува вшмуканите масни клетки. По овој третман следи природен процес на апоптоза на адипоцитите (програмско уништување на масната клетка од телото) за исфрлање на мастите преку лимфниот систем. Методот се базира на природните процеси во телото. Маснотиите се одвојуваат и изолираат, а останатите ткива остануваат заштитени.

Клинички
резултати

Фотографиите покажуваат резултати по најмногу 3 процедури за криолиполиза со Cooltech. Резултатите се индивидуални и може да варираат. Најдобар ефект од процедурите со урамнотежена исхрана и вежбање. Фотографиите не се обработени.

Технички
спецификации

виж Още данни

Минимална температура на апликаторите Straight HP, Curved HP, Tight HP Double HP, Tiny HP, Oval HP:
-5, – 8ºC
Капацитет на охлаждане за всеки накрайник:90 W програмиране 0 ºC, с 25 ° C
Максимална мощност:1000 W
Сила на засмукване:250 mbar
Захранване:Червена монофаза, 100-240 V
Екран:Тъч скрийн, 10,4’’
Размери:540 x 440 x 550 mm
Тегло:39 кг

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

Одговори на прашањата кои најчесто ни ги поставувате

КАКО И ЗА КОЛКУ ВРЕМЕ ЌЕ ЈА ВРАТАМ ИНВЕСТИЦИЈАТА?

Нашето искуство покажува дека повратот на инвестицијата со нашите уреди за естетски процедури е брз и бара само 3 работи:

 • Точен бизнис план. Обезбедуваме работен план за враќање на инвестицијата од 6 до 18 месеци, во зависност од степенот на развој на бизнисот. Нашиот бизнис план е реален, базиран на искуството и практиката на нашите постоечки клиенти.
 • Добра маркетинг стратегија. Обезбедуваме проверена маркетинг стратегија за рекламирање и позиционирање на уредот во различни делови од државата. Нашата стратегија се заснова на нашата долгорочна работа со клиенти од цела Бугарија.
 • Добра обука за работа со уредот. Обезбедуваме сертифицирана обука за работа со уредот. Обуката вклучува и техники за правење добра консултација од страна на вашиот терапевт со клиентот.

ДАЛИ НУДИТЕ ОБУКА ЗА РАБОТА СО УРЕДОТ?

Да. Нудиме сертифицирана обука за работа со сите уреди купени кај нас. Обуката ја изведуваат нашите висококвалификувани клинички тренери. Обуката опфаќа теоретска и практична подготовка за работа со апаратот, како и техники за добра консултација од страна на терапевтот со клиентот..

ДАЛИ ИМА ГАРАНЦИЈА И СЕРВИС?

Да. Ние нудиме 1 годишна гаранција за купување на уредот, а по нејзиното истекување можеш да го искористиш нашиот доверлив сервис. Ние сме единствената компанија на пазарот која има уреди за замена на залиха и по потреба, можеме да ти обезбедиме други додека ги поправиме твоите уреди. Имаме и резервни делови на залиха, што ги прави поправките брзи и без загуби кај купувачот.

ИМА ЛИ МОЖНОСТ ЗА ПЛАЌАЊЕ НА РАТИ?

Обезбедуваме опции за купување на уредот на рати од 1 до 2 години. Шемата е индивидуална, флексибилна и прилагодена на твоите потреби и можности. Таа вклучува голем број на бонуси: маркетинг поддршка, обука и бесплатни консултации. Таа е дизајнирана да му овозможи на твојот бизнис да расте брзо, но во исто време стабилно и со тенденција да го купите следниот уред.

Имаш дополнителни прашања? Закажи бесплатна деловна консултација

Контактирај не