Bi-one – ефикасна и безбедна терапија на кожата со докажани резултати

Bi-one на италианскиот производител Biodermogenesi е неинвазивен уред за обновување на кожата со помош на синергетско дејство на електромагнетни полиња во комбинација со електростимулација и вакум

Ова синергетско дејство помага во обновувањето на кожата со реорганизирање на нејзината структура. Зголеменото количество и квалитет на колаген тип III и еластински влакна и зголемувањето на клеточната митоза се комбинираат со реорганизација на базалната мембрана и обновување на функцијата на меланоцитите.

Bi-one е заштитен со меѓународни патенти. Уредот Bi-one обезбедува ефикасна и безбедна терапија. Благодарение на недостатокот на несакани ефекти и затоа што не е потребно време за опоравување. Пациентите можат да имаат корист од оваа терапија без разлика на сезоната и нивниот фототип на кожа.

 

Побарај понуда за апаратот

ЗА ПОДЕТАЛНИ ИНФОРМАЦИИ ОКОЛУ ЦЕНАТА
ПРАШАЈ ГО НАШИОТ ДЕЛОВЕН КОНСУЛТАНТ

Побарај понуда за апаратот

Области на примена:

Црвени и бели стрии, без разлика на фототипот на кожата, целулит, лузни, вклучувајќи длабоки лузни од изгореници и хируршки интервенции.

Терапевтска програма:

Од 6 до 12 сесии еднаш или двапати неделно. Бројот се одредува однапред при пополнување на формуларот за проценка на здравјето на пациентот. За лузни, областите на примена се хипотрофични и хипертрофични лузни, келоиди и лузни од изгореници.

 

Придобивки за стрии, лузни и целулит:

 • Ефикасна терапија за сите видови стрии и за сите фототипови на кожа
 • Ефикасна целулитна терапија за сите фототипови
 • Браздите на стриите се исполнети во просек до 83,55%
 • Подобрување на начинот на кој стриите се чувствуваат на допир
 • Стриите ја враќаат својата способност за потемнување кај 100% од пациентите кои биле подложени на целосен циклус на тераписки сесии

 

 • Апсолутно нема несакани ефекти и не е потребно време за опоравување
 • Стабилни резултати на 5-годишно следење.
 • Пополнување на хипотрофни лузни
 • Намалување и измазнување на хипертрофичните лузни
 • Намалување на келоиди
 • Намалување на фиброзата поради лузни
 • Намалување на промена на бојата на кожата

АПЛИКАТОР

ACTIVE PLUS

Апликаторот на уредот Bi-one е ергономски, лесен и лесен за употреба. Изработен е од смола за отпорна на пламен од класа 0, а површината што доаѓа во контакт со кожата е сертифицирана како нецитотоксична според барањата ISO 10993. Комбинира три различни форми на енергија и е опремен со најсовремен дијагностички систем. Терапијата Biodermogenesi® Bi-One се заснова на претходно неискористената синергија помеѓу електромагнетното поле, вакуумот и електростимулацијата.

 • види повеќе

Клинички
резултати

Резултатите се индивидуални и зависат од анатомијата на пациентот. Фотографиите не се обработуваат.

Технички
спецификации

виж Още данни
Напојување:100/250 V +/- 10% 50/60 Hz
Потрошувачка на енергија:110 VA макс
Секундарно префрлување:15 VDC x 4,2 A
Надворешни осигурувачи:n° 2 од 2 A/ 250 V
Тежина:9 кг
Класификациja:EN 60601-1: Класа I тип BF
Прилагодлив континуиран вакум:од 0 до -0,35 kPa
+/- 10%
Капацитивен RF (АКТИВНА фаза),генериран со променлив заштитен сигнал, со фреквенција
вредност:
од 0,5 до 2 MHz (+/- 10%) со максимум
моќност 4 W под оптоварување 500 Ohm
Квадратен бран (електропорација):фреквенција 5 Hz и максимален интензитет од 3,5 VPP на 500
Ом оптоварување

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

Одговорите на прашањата кои најчесто ни ги поставувате

КАКО И ЗА КОЛКУ ВРЕМЕ ЌЕ ЈА ВРАТАМ ИНВЕСТИЦИЈАТА?

Нашето искуство покажува дека повратот на инвестицијата со нашите уреди за естетски процедури е брз и бара само 3 работи:

 • Точен бизнис план. Обезбедуваме работен план за враќање на инвестицијата од 6 до 18 месеци, во зависност од степенот на развој на бизнисот. Нашиот бизнис план е реален, базиран на искуството и практиката на нашите постоечки клиенти.
 • Добра маркетинг стратегија. Обезбедуваме проверена маркетинг стратегија за рекламирање и позиционирање на уредот во различни делови од државата. Нашата стратегија се заснова на нашата долгорочна работа со клиенти од цела Бугарија.
 • Добра обука за работа со уредот. Обезбедуваме сертифицирана обука за работа со уредот. Обуката вклучува и техники за правење добра консултација од страна на вашиот терапевт со клиентот.

ДАЛИ НУДИТЕ ОБУКА ЗА РАБОТА СО УРЕДОТ?

Да. Нудиме сертифицирана обука за работа со сите уреди купени кај нас. Обуката ја изведуваат нашите висококвалификувани клинички тренери. Обуката опфаќа теоретска и практична подготовка за работа со апаратот, како и техники за добра консултација од страна на терапевтот со клиентот.

ДАЛИ ИМА ГАРАНЦИЈА И СЕРВИС?

Да. Ние нудиме 1 годишна гаранција за купување на уредот, а по нејзиното истекување можеш да го искористиш нашиот доверлив сервис. Ние сме единствената компанија на пазарот која има уреди за замена на залиха и по потреба, можеме да ти обезбедиме други додека ги поправиме твоите уреди. Имаме и резервни делови на залиха, што ги прави поправките брзи и без загуби кај купувачот.

ИМА ЛИ МОЖНОСТ ЗА ПЛАЌАЊЕ НА РАТИ?

Обезбедуваме опции за купување на уредот на рати од 1 до 2 години. Шемата е индивидуална, флексибилна и прилагодена на твоите потреби и можности. Таа вклучува голем број на бонуси: маркетинг поддршка, обука и бесплатни консултации. Таа е дизајнирана да му овозможи на твојот бизнис да расте брзо, но во исто време стабилно и со тенденција да го купите следниот уред.

ИМАШ ПОВЕЌЕ ПРАШАЊА?
Закажи бесплатна деловна консултација.

Контактирај не