Picoway – уникатна ласесрска платформа

Ласерската технологија PicoWay е уред погоден за отстранување на тетоважи, површни и длабоки пигментни лезии, родени марки, како и за процедури со ефект против стареење. Се користи за лекување на лузни од акни и брчки. Со двојна бранова должина, ласерската машина е дизајнирана да отстранува широк опсег на бои во тетоважите.

Ласерот PicoWay е дизајниран да обезбеди третман за пократко време, гарантирајќи ефикасно отстранување на несаканата пигментација без оштетување на околното ткиво. Откако пигментацијата ќе се распадне, таа може да се елиминира од телото преку природни процеси. Машината е доволно безбедна за употреба на повеќето делови од телото, вклучувајќи ги нежните делови на лицето, градите, рацете и вратот.

Побарај понуда за апаратот

Зошто PicoWay е извонредна иновација во естетската медицина?

Уредот PicoWay е извонредна и иновативна пикосекундна ласерска технологија доделена од Aesthetic Industry Awards во 2015 година како најдобар во својата категорија. Постапката нема период на опоравување. Технологијата е брз и целосно безболен третман со моќни ултракратки импулси на енергија за многу краток временски период – 300-500 пикосекунди (PS). PicoWay работи така што создава мали отворени простори под кожата наречени вакуоли каде се градат нов колаген и еластин.

На овој начин кожата со текот на времето се трансформира. Третманите со PicoWay обично се кратки (15-20 минути). Процедурите се спроведуваат во период од неколку недели. Она што е уникатно за технологијата за пикосекунда на уредот е ултракраткиот пулс. Тој е до 100 пати пократок од оној на Q-Switched ласерите. Во комбинација со високата врвна моќност, се создава силен фотоакустичен притисок. Потребно е да се фрагментираат пигментните честички. Токму поради тоа се потребни помалку процедури.

ЗА ПОДЕТАЛНИ ИНФОРМАЦИИ ОКОЛУ ЦЕНАТА
ПРАШАЈ ГО НАШИОТ ДЕЛОВЕН КОНСУЛТАНТ

Побарај понуда за апаратот

предностите на ласерот

Според студијата на Candela Medical од 2015 година, повеќе од 9 милиони процедури против стареење на PicoWay и 3,6 милиони за отстранување на тетоважи и пигментни лезии се вршат годишно ширум светот. Вкупната вредност на глобалниот пазар за отстранување тетоважи е над 8 милијарди долари годишно.

Предностите на апаратот

 • ТРОЈНА БРАНОВА ДОЛЖИНА– 532nm, 785nm и 1064nm
 • ВИСОКА ПИКОВА МОЌНОСТ. Ултра кратки пикови импулси, што значи помалку енергија, без болка и без несакани ефекти.
 • НАЈКРАТКАТА ПИКОСЕКУНДНА ПУЛСАЦИЈА. Овозможува продирање на енергијата со минимални несакани ефекти.
 • ЛЕКУВА ШИРОК КРУГ НА ПРОБЛЕМИ. Ги отстранува сите видови бои и видови тетоважи. Третира пигментни лезии. Процедурите со ефект против стареење се многу ефикасни, брзи и без никаков период на опоравување. Погоден за третман на дермални и епидермални лезии со длабока пенетрација на пулсот со врвови со различна големина. Целосно подмладување на кожата.

Холограмен врв

Првиот и единствен холографски фракциониран врв на пазарот

 • 2 холографски врвови за 2 бранови должини – 532 nm, 1064 nm за подобар третман на површни и длабоки пигментирани лезии.
 • Постапката може да се индивидуализира на проблемот на секој пациент/клиент. Лесен за користење.
 • МИНИМАЛЕН РИЗИК И ДИСКОМФОРТ
 • ПОДОБРИ И ПОБРЗИ РЕЗУЛТАТИ СО ПОМАЛКУ СЕСИИ ЗА СЕКОЈ ТИП НА КОЖА

АПЛИКАТОРИ
РАЧКИ

Рачка/врв PicoWay
785 nm и 730 nm

Рачка/врв PicWay Zoom

Рачка/врв PicWay Resolve 1064 nm

Рачка/врв PicWay Resolve 532 nm

Рачка/врв PicWay Resolve Fusion

 

 • види повеќе
 • види повеќе
 • види повеќе
 • види повеќе
 • види повеќе

клинички
резултати

Клиничките резултати во отстранување на тетоважи и отстранување на пигментацијата на лицето.

Фотографиите не се обработуваат. Резултатите може да се разликуваат.

 

 

ТЕХНИЧКИ
СПЕЦИФИКАЦИИ

виж Още данни
Picoway Full Beam накрайникPicoway Resolve накрайник
Вид лазерND:YagДвойна честота ND:YagТитаниев сапфирND:YagДвойна честота ND:Yag
Дължина на вълната1064 nm532 nm785 nm1064 nm532 nm
Максимална енергия400mJ200mJ85 mJНямаНяма
Енергия на микролъчаняманяманямаДо 3.0 mJДо 0.30 mJ
Продължителност на импулса450 ps375 ps300 ps450 ps375 ps
Пикова мощност0.90 Gigawatts0.53 Gigawatts0.28 GigawattsНямаНяма
Размер на спота2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 mm2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 mm2, 3, 4 mm6mm x 6mm6mm x 6mm
Матрицаняманяманяма10 x 10 Microbeam array10 x 10 Microbeam array
Честота на повторяемостединично, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Hzединично, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Hzединично 1, 2, 3, 4, 5 Hzединично, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Hzединично, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Hz
Източник на енергияПодвижно рамо с накрайник с двойна дължина на вълнатаПодвижно рамо с накрайник с двойна дължина на вълнатаСтатичен накрайникПодвижно рамо с холограмен фракциониран накрайникПодвижно рамо с холограмен фракциониран накрайник
Зареждане2 минути
Потребителски интерфейсЕкран с докосване с GUI
Размери107 cm В x 46 cm Ш x 69 cm Д
Тегло125 кг.
Изисквания за захранването200 – 240 VAC, 50/60 Hz, 30 A, 4600 VA монофазен

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

Одговорите на прашањата кои најчесто ни ги поставувате

КАКО И ЗА КОЛКУ ВРЕМЕ ЌЕ ЈА ВРАТАМ ИНВЕСТИЦИЈАТА?

Нашето искуство покажува дека повратот на инвестицијата со нашите уреди за естетски процедури е брз и бара само 3 работи:

 • Точен бизнис план. Обезбедуваме работен план за враќање на инвестицијата од 6 до 18 месеци, во зависност од степенот на развој на бизнисот. Нашиот бизнис план е реален, базиран на искуството и практиката на нашите постоечки клиенти.
 • Добра маркетинг стратегија. Обезбедуваме проверена маркетинг стратегија за рекламирање и позиционирање на уредот во различни делови од државата. Нашата стратегија се заснова на нашата долгорочна работа со клиенти од цела Бугарија.
 • Добра обука за работа со уредот. Обезбедуваме сертифицирана обука за работа со уредот. Обуката вклучува и техники за правење добра консултација од страна на вашиот терапевт со клиентот.

ДАЛИ НУДИТЕ ОБУКА ЗА РАБОТА СО УРЕДОТ?

Да. Нудиме сертифицирана обука за работа со сите уреди купени кај нас. Обуката ја изведуваат нашите висококвалификувани клинички тренери. Обуката опфаќа теоретска и практична подготовка за работа со апаратот, како и техники за добра консултација од страна на терапевтот со клиентот.

ДАЛИ ИМА ГАРАНЦИЈА И СЕРВИС?

Да. Ние нудиме 1 годишна гаранција за купување на уредот, а по нејзиното истекување можеш да го искористиш нашиот доверлив сервис. Ние сме единствената компанија на пазарот која има уреди за замена на залиха и по потреба, можеме да ти обезбедиме други додека ги поправиме твоите уреди. Имаме и резервни делови на залиха, што ги прави поправките брзи и без загуби кај купувачот.

 

ИМА ЛИ МОЖНОСТ ЗА ПЛАЌАЊЕ НА РАТИ?

Обезбедуваме опции за купување на уредот на рати од 1 до 2 години. Шемата е индивидуална, флексибилна и прилагодена на твоите потреби и можности. Таа вклучува голем број на бонуси: маркетинг поддршка, обука и бесплатни консултации. Таа е дизајнирана да му овозможи на твојот бизнис да расте брзо, но во исто време стабилно и со тенденција да го купите следниот уред.

ИМАШ ПОВЕЌЕ ПРАШАЊА?
Закажи бесплатна деловна консултација

Контактирај не