Profound – го стимулира производството на еластин и хијалуронска киселина

Уредот Profound е првиот уред за радиофреквенција во светот за кој е клинички докажано дека го стимулира производството на 3 витални елементи за кожата: еластин, колаген и хијалуронска киселина. Овие елементи придонесуваат за дермален волумен, еластичност, хидратација и свеж младешки изглед на кожата. Profound  го исполнува изгубениот волумен и создава еластичност преку стимулирање на процесите на неоеластиногенеза, неоколагенеза и формирање на нова хијалуронска киселина. Уредот е дизајниран за целосно подмладување на лицето, измазнување на брчките, затегнување на опуштената кожа, намалување на двојната брада и обликување на кожата на долната вилица. Апаратот за радиофреквенција Profound дава многу добри резултати и во отстранување на целулитот и стриите на телото.

Побарај понуда за апаратот

Како работи апаратот Profound?

Profound уредот работи со радиофреквентна енергија. Има два врва (апликатори) кои имаат игли со различна дебелина и густина. Овие игли продираат во длабоките слоеви на кожата, загревајќи ги ткивата на околу 70 степени Целзиусови. На овој начин се стимулира производството на нов колаген и еластин во кожата. За повеќето дерматолози кои нудат естетски процедури, враќањето на волуменот на кожата на лицето е еден од најголемите предизвици на стареењето на кожата. Апаратот Profound им овозможува на дерматолозите да постигнат идеални волумени благодарение на природната репродукција на 3 витални елементи на телото.

Со апаратот Profound се постигнува оптимален ефект веднаш по првата постапка, при што резултатот се расплетува со текот на времето околу една година. Постапката се изведува под локална анестезија во стерилна средина. Периодот на опоравување по него е релативно краток – околу 10 дена. Со уредот Profound, докторот работи лесно и безбедно. Пациентот може да се врати на својот вообичаен начин на живот по ден или два. Постапката е целосно безболна за пациентот, бидејќи се изведува под локална анестезија. Резултатот по процедурата со уредот Profound е 10 години помлад изглед.

ЗА ПОДЕТАЛНИ ИНФОРМАЦИИ ОКОЛУ ЦЕНАТА
ПРАШАЈ ГО НАШИОТ ДЕЛОВЕН КОНСУЛТАНТ

Побарај понуда за апаратот

Технологијата

Profoundработи на принципот на биполарна радиофреквенција контролирана со температура, доставувајќи енергија длабоко во дермисот за стимулирање на неоеластогенезата, неоколагенезата и таложење на хијалуронска киселина. Profound испорачува фракционо RF енергија до поткожното слој, овозможувајќи ефикасен третман на масното ткиво и преградата.

 • Контрола на температурата во реално време. 100% предвидливи резултати со секоја постапка.
 • Уникатни повратни информации во реално време. Ја знаете точната температура на третман за одредени цели.
 • Интуитивен софтвер.

Предностите на апаратот

 • Лесен за користење екран на допир. Интуитивен, шарен и лесен за управување и контрола на целата процедура.
 • Дремален врв и поткожен врв. Тие се стерилни и за еднократна употреба со 5 или 7 пара биполарни микроиглички, секој пар со посебна контрола на температурата.
 • Ергономски. Дермалниот врв има интегриран стабилизатор на кожата и термокинетичка лента за ладење. И двата врва се многу лесни.
 • Погоден за секоја клиника. Лесно се движи од соба во соба.

Неоколагенеза и таложење на хијалуронска киселина. Боење H&E.

Неоелогенеза по методот на боење на Ван Гисон.

биполарна радиофреквенција контролирана со температура

АПЛИКАТОРИ
РАЧКИ

Дермален врв

 • види повеќе

предности за пациентот и лекарот

Уредот Profound обезбедува голем број на предности и за пациентот и за лекарот кој работи со него. Уредот е дизајниран да биде лесен за ракување и целосно безбеден. Резултатите со него се предвидливи.

Предности

 • Ги третира и ремоделира масните ткива и септумот со специјален поткожен апликатор.
 • Со дермалниот апликатор создава еластин, колаген и хијалуронска киселина.
 • Создава дермален волумен, природно, дури и при стареење на кожата.
 • Ги третира долната вилица, брадата, брчките на образите и целото лице.
 • Има можност за прилагодување на температурата во реално време за невидена контрола на постапката.
 • Целосно предвидливи резултати, со целосна контрола на длабочината на пенетрацијата, температурата и времетраењето на постапката.

Високо задоволство за лекарот и пациентот

 • 100% задоволство при третманот на брчки.
 • 95% задоволство во подобрување на еластичноста на кожата.
 • 47% од учесниците во клиничките испитувања доживеале значителни, па дури и драстични подобрувања во целокупниот изглед на кожата.
 • Нехируршка процедура која ја подобрува еластичноста на кожата за 37% повеќе од хируршкиот лифтинг.
 • Решение за стимулирање на природните процеси на регенерација и подмладување на кожата. Нема полнила. Без токсини.

клинички
резултати

Резултати на женско лице и машка двојна брада. Фотографиите не се обработуваат. Резултатите може да варираат.

технички
спецификации

виж Още данни
Би-полярна радио честота5 ± 460 kHz
Максимално изходно напрежение84 VRMS; 5W на канал
НакрайнициДермален – с 5 чифта би-полярни микро-игли и SubQ – със 7 чифта би-полярни микро-игли.
Режим PID контрол на температурата
Целеви температурен диапазон65 – 75˚C (149 – 167˚F) ± 1˚C
Продължителност на процедурата3-5 секунди, 0.2 секунди “increments”
Потребителски интерфейсGUI – цветен екран с докосване
Размери на апарата125 x 46.5 x 44.5 cm
Тегло на апарата23 кг.
Електрически изисквания240 – 100 VAC; 2.5 A; 60-50 Hz; монофазен

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

Одговорите на прашањата кои најчесто ни ги поставувате

КАКО И ЗА КОЛКУ ВРЕМЕ ЌЕ ЈА ВРАТАМ ИНВЕСТИЦИЈАТА?

Нашето искуство покажува дека повратот на инвестицијата со нашите уреди за естетски процедури е брз и бара само 3 работи:

 • Точен бизнис план. Обезбедуваме работен план за враќање на инвестицијата од 6 до 18 месеци, во зависност од степенот на развој на бизнисот. Нашиот бизнис план е реален, базиран на искуството и практиката на нашите постоечки клиенти.
 • Добра маркетинг стратегија. Обезбедуваме проверена маркетинг стратегија за рекламирање и позиционирање на уредот во различни делови од државата. Нашата стратегија се заснова на нашата долгорочна работа со клиенти од цела Бугарија.
 • Добра обука за работа со уредот. Обезбедуваме сертифицирана обука за работа со уредот. Обуката вклучува и техники за правење добра консултација од страна на вашиот терапевт со клиентот.

ДАЛИ НУДИТЕ ОБУКА ЗА РАБОТА СО УРЕДОТ?

Да. Нудиме сертифицирана обука за работа со сите уреди купени кај нас. Обуката ја изведуваат нашите висококвалификувани клинички тренери. Обуката опфаќа теоретска и практична подготовка за работа со апаратот, како и техники за добра консултација од страна на терапевтот со клиентот.

ДАЛИ ИМА ГАРАНЦИЈА И СЕРВИС?

Да. Ние нудиме 1 годишна гаранција за купување на уредот, а по нејзиното истекување можеш да го искористиш нашиот доверлив сервис. Ние сме единствената компанија на пазарот која има уреди за замена на залиха и по потреба, можеме да ти обезбедиме други додека ги поправиме твоите уреди. Имаме и резервни делови на залиха, што ги прави поправките брзи и без загуби кај купувачот.

ИМА ЛИ МОЖНОСТ ЗА ПЛАЌАЊЕ НА РАТИ?

Обезбедуваме опции за купување на уредот на рати од 1 до 2 години. Шемата е индивидуална, флексибилна и прилагодена на твоите потреби и можности. Таа вклучува голем број на бонуси: маркетинг поддршка, обука и бесплатни консултации. Таа е дизајнирана да му овозможи на твојот бизнис да расте брзо, но во исто време стабилно и со тенденција да го купите следниот уред.

ИМАШ ПОВЕЌЕ ПРАШАЊА?
Закажи бесплатна деловна консултација.

Контактирај не