ELLANSE – колаген стимулатор

Што претставува ELLANSE?

ELLANSE е колаген стимулатор со докажани својства. Производот е на пазарот повеќе од 10 години и има стотици клинички испитувања кои ја докажуваат неговата безбедност и високата ефикасност. ELLANSE не само што ги корегира линиите и брчките, тој е дермален филер со двојно дејство длабоко под кожата кој ги третира вистинските причини за стареење на лицето преку стимулирање на формирањето пророден колаген во кожата.

Благодарение на комбинацијата на мазни микросфери базирани на PCL и носач на гел базиран на CMC, ELLANSE почнува да дејствува веднаш, пополнувајќи ги областите каде што има губење на волуменот. Потоа микросферите со текот на времето се распаѓаат и остануваат колагенските структури кои рамномерно ја обновуваат и обликуваат контурата на лицето и го враќаат младешкиот изглед на кожата.

Безбедност и ефикасност

ELLANSE ја доби ознаката CE (CE 0344) и беше  лансирана во 2009 година. Од неговото лансирање, континуирано се добиваат податоци од одличниот безбедносен профил на ELLANSE – не само од клинички испитувања и безбедносни студии, туку и од клинички специјалисти во секојдневната пракса.

НА 90%

од пациентите третирани со ELLENSE S и M, забележано е подобрување, големо подобрување или многу големо подобрување по 12 месеци.

НА 100%

од пациентите, третирани со ELLANSE M, забележано е подобрување, големо подобрување или значајно подобрување по 24 месеци.

ELLANSE е достапен во 2 верзии: S и M, со резултати кои траат  18 месеци и 2 години, соодветно. Овие форми се разликуваат само во должината на иницијалниот полимерен синџир на PCL.

Клинички
резултати

Сабин – 61 година
По ELLANSE:
• Омекнати назолабијални набори• Обликувана вилица • Обновен волумен на образите и слепочниците
Инјектиран волумен: Слепочница: 0,5/0,5 ml, Буза: 0,7/0,7 ml, Назолабијални набори: 0,3/0,3 ml, Долниот образ: 1/1 ml

Ву – 44 години
По ELLANSE:
• Зголемен волумен на лицето • Подмладени пропорции на лицето
Инјектиран волумен: Веѓа: 0,8/0,8 ml, Слепочница: 0,8/0,8 ml, Назолабијални набори: 0,8/0,8 ml, Долниот образ: 0,2/0,2 ml, Брада: 0,7ml

ELLANSE наспроти филери со
хијалуронска киселина

ELLANSЕ е очигледно супериорен во однос на дермалните филери базирани на NASHA во однос на дејството, издржливоста и ефикасноста.

Резултатите од клиничката студија спроведена во 2015 година покажуваат дека во споредба со дермалните филери базирани на NASHA со користење на ELLANSE, се постигнува оптимален резултат со 17% помал волумен на инјектирање.

Се покажа дека ELLANSЕ создава постабилна структура и зголемен волумен со значително поголема еластичност (G ‘1000 Pa) во споредба со дермалните филери базирани на NASHA.

По неоколагенезата, ELLANSE обезбедува модул на еластичност речиси еднаков на модулот на еластичност на дермисот и има поповолен козметички ефект во споредба со дермалниот филер со хијалуронска киселина.

ELLANSE наспроти
други колаген стимулатори

Непосредно и трајно дејство

  • Стимулацијата на колаген обезбедува долгорочно зголемување на волуменот и на тој начин постигнува трајни резултати со природен изглед кои траат најмалку од 18 месеци до 2 години.
  • Непосредни резултати во споредба со филери базирани на поли-L млечна киселина (PLLA).
  • Подобрена стабилност и издржливост во споредба со филерите со калциум хидроксиапатит (CaHA).

ELLANSЕ се состои од мазни сферични PCL честички со дијаметар од 25-50μm. Бидејќи честичките со нерамна површина и неправилна можат да предизвикаат несакани ефекти (како што се јазли и намалено таложење на колаген), овој тип на филер е специјално дизајниран да биде оптимално компатибилен со телото.

Производи од брендот ELLANSE

За кои области
се користи ELLANSE ?

Горен дел од лицето

A. Чело
B. Слепочници
C. Област на веѓите

Средниот дел на лицето
D. Промена на контурата на носот
E. Зголемување на образот
F. Назолабијални набори

За кои зони
се користи ELLANSE ?

Долниот дел на лицето
G. Усни комесари
H. Субмандибуларна бразда
I. Набори на брадата/ обликување на брадата
J. Вилица

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

Одговорите на прашањата кои најчесто ни ги поставувате

ДАЛИ НУДИТЕ ОБУКА?

Да. Нудиме сертифицирана обука за работа. Обуката ја изведуваат нашите висококвалификувани клинички тренери. Обуката опфаќа теоретска и практична подготовка за работа со инјектирање, како и техники за добра консултација од страна на терапевтот со клиентот.

Дали може да се комбинира со други производи?

ELLANSE не треба да се користи на (или во близина) места каде што биле извршени претходни процедури за зголемување на кожата.

ИМАШ ПОВЕЌЕ ПРАШАЊА?
Закажи бесплатна деловна консултација.

Контактирај не