обратно към блога

5 причини зошто е маркетингот битен за развој на твојот естетски центар

Вашата компанија нема глас ако не ја рекламирате. Не можете да се поврзете со луѓе ако немате глас. Без врска и комуникација, останувате со нешто повеќе од производ и услуга.. сами.. во темнина.

Да, можеби е прилично застрашувачки.

Еве пет причини зошто маркетингот е критичен за вашиот мал или среден бизнис во естетската индустрија во 2022 година:

  • Тој информира

Маркетингот е важен за едукација на клиентите на основно ниво. Секако, знаете се’ што треба да знаете за вашиот производ, но дали и вашите клиенти? За да купите производ, вашата целна публика мора да има темелно разбирање за тоа што прави и како функционира. Маркетинг е најефективниот пристап за да го пренесете вашиот value proposition со вашите клиенти на креативен и забавен начин. Ако едукацијата на потрошувачите е важна за вас, тогаш треба да биде и маркетингот.

  • Тој изедначува

Модерниот маркетинг е поевтин отколку што бил досега. Посегнувањето по клиентите стана значително поисплатливо благодарение на платформите на социјалните медиуми и рекламирањето преку E-mail. Savvy маркетингот може да им помогне на малите и средните претпријатија да се израмнат кога се натпреваруваат со големи конкуренти. Во реалноста, маркетингот може да им даде предност на малите и средните претпријатија. Лидерите на малите и средните бизниси често имаат значително повеќе време да обрнат внимание на секој клиент лично преку различните маркетинг канали поради помалата структура на нивните операции. Бидејќи современите потрошувачи го ценат искуството над цената, овој тип на поврзување еден-на-еден може да ги убеди купувачите да ве изберат вас наместо поголемите бизниси.

  • Тој одржува

Маркетингот е повеќе како храна отколку лек. Во суштина, маркетингот има за цел да го одржи постоењето на компанијата наместо да го реши недостатокот на engagement. Маркетингот, во оваа смисла, е нешто што бизнисите мораат да го генерираат и управуваат на дневна основа за да одржат добра врска со своите клиенти. Маркетингот е критичен бидејќи им овозможува на фирмите да воспостават долгорочни и конзистентни односи со нивната целна публика. Тоа е долгорочен пристап кој им помага на фирмите да напредуваат, а не еднократен лек.

  • Engagement од страна на клиентите

Engagement-от од клиентите се основата на секоја успешна организација, а тоа особено важи за малите и средни бизниси. Маркетингот дава одговор на предизвикот како да продолжи дијалогот откако потрошувачот ќе си замине. Како B2C engagement порано доминираа средби лице в лице. Влегуваш во пицерија, разговараш со хостесата, се шегуваш со келнерот, мавташ здраво до сопственикот и така натаму. Додека врската лично е се’ уште важна, таа повеќе не е доволна. Надвор од продажното место (естетски центар или клиника), клиентите сакаат да се забавуваат. Ова е местото каде што доаѓа маркетингот и можете да им дадете материјал на вашите потрошувачи на кој било начин за да ги задржите ангажирани надвор од работното време на вашиот естетски центар или клиника.

  • Тој продава

Маркетингот е клучен бидејќи ви помага да ги продавате вашите производи или услуги. Целта на секој бизнис е да заработи пари, а маркетингот е критичен начин за постигнување на таа цел. Многу фирми не би постоеле без маркетинг, бидејќи маркетингот е на крајот она што ја поттикнува продажбата. Секако, ви треба пристоен производ, но како можете да направите продажба ако потрошувачите не се свесни за вашите производи/услуга на почетокот? Едноставно кажано, не можеш. За да ги привлечат клиентите и да ги убедат да купат, малите претпријатија мораат да понудат свежина и привлечна содржина.

Маркетингот е една од најбитните работи за развој на бизнис во естетската индустрија, покрај апаратура, обуки за персонал, правилно финансирање, достапен сервис 24/7 и логистика. За среќа, ние нудиме се’ што е потребно за развој, односно: врвни апарати од Шпанско и Американско производство, финансии и финансирање, бесплатни бизнис консултации, сертифицирани обуки, сервис достапен 24/7, логистика, итн. Не чекај, закажи необврзувачка консултација со наш деловен консултант на копчето подоле. Ајде да растеме заедно!

Следваща статия

САКАШ ДА ПРОЧИТАШ ПОВЕЌЕ СТАТИИ?
Пријави се за нашиот билтен!

Пријави се